dinsdag 6 september 2016

Een schaarbeweging in de benen komt door overkruisen

In heel veel gevallen kunnen we de oorzaak van opengaande benen (=schaarbeweging, scissor kick) verklaren door het overkruisen :


De zwemmer steekt in over de centerlijn vòòr zijn hoofd, daardoor gaat hij over-roteren en de benen gaan open om te vermijden dat hij niet doordraait op zijn rug.
Op de lange duur wordt dit een gewoonte en de zwemmer voelt dit niet eens - heel veel zwemmers met een schaarbeweging in de benen weten zelfs niet dat ze dit doen.

Je zou kunnen stellen dat deze zwemmer 2 verschillende problemen heeft, maar dat is niet zo! 
Los het overkruisen op en de schaarbeweging in de benen zal zich vanzelf oplossen. 
Maar probeer je de schaarbeweging op te lossen met oefeningen voor de benen, en het probleem zal blijven terugkomen zolang je het overkruisen niet oplost.

Hoe het overkruisen oplossen? Verbeter uw houding en ligging in het water met de kick on side oefening. Denk eraan om uw schouderbladen tegen elkaar te trekken en de arm vooraan gestrekt te houden : 


Deze oefening werd al uitvoerig besproken in deze blog.

Swim Smooth's oorzaak en gevolg methode


Het overkruisen dat een schaarbeweging in de benen veroorzaakt is een mooi voorbeeld van onze "oorzaak en gevolg" methode in onze techniek correcties die de ruggegraat van onze coaching vormen. Het is een methode die alles veel eenvoudiger maakt en de kans op succes enorm verhoogd.

Er zijn verschillende gelijkaardige "oorzaak en gevolg" situaties voor fouten in ademhaling tot en met het verbeteren van uw catch die voor een heel efficiënt correctie proces kunnen zorgen. Het zijn dan ook die processen die we gebruiken in de video analyse en correctie sessies (meer info en reservatie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten