dinsdag 25 april 2017

Nog een reden waarom je te laag in het water ligt...

Als je geen zwemachtergrond hebt, bestaat de kans dat je ook meer of minder last hebt van lage lichaamspositie in het water en laaghangende benen: Dit creëert een zodanig grote weerstand, dat het werken aan het naar boven brengen van uw benen de hoogste prioriteit zou moeten hebben om uw zwemmen verder te verbeteren.

Ter vergelijking tonen we hier de ligging van de dubbele Olympische kampioene Rebecca Adlington:De meeste mensen met laaghangende benen weten wel dat dit hun probleem is, maar als je toch niet zeker bent, check dan even hoe veel gemakkelijker je zwemt met een pull buoy of wetsuit!
Maak u geen illusies want de kans dat je een horizontale ligging zal bekomen zoals Rebecca Adlington op de foto is eerder klein, maar weet wel dat elke kleine verbetering van uw ligging een onmiddellijke impact zal hebben waardoor je sneller en gemakkelijker zal zwemmen.

Nog een reden waarom je te laag in het water ligt

Er zijn verschillende redenen voor een lage lichaamspositie in het water zoals: een zwakke of verkeerde beenbeweging, ophouden van uw adem, stijve heupbuigers,....In heel veel gevallen is een lage positie in het water een combinatie van verschillende van die factoren. Het is ook daarom dat het moeilijk is om dit op te lossen.

Maar hier is nog een reden waaraan je misschien nog niet gedacht had - niet zijwaarts maar naar boven kijken bij het ademen: 


Zwemmers die op die manier ademen hebben een redelijk lichaamspositie als ze niet ademen, maar van zodra ze gaan roteren om te ademen en hun nek ook nog eens draaien om naar boven te kijken, begint hun lichaam heel sterk te zakken:Werk aan het zijwaarts ademen (door gebruik te maken van de boeggolf rond uw hoofd)......en het ademen zal veel gemakkelijker gaan en je gaat tezelfdertijd ook nog uw lichaamspositie verbeteren.

Swim Smooth!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten