Ga op de juiste manier het water in met de hand!




Eén van de belangrijke fases voor het ontwikkelen van een perfect watergevoel is het moment dat de vingers in het water gaan. Op deze foto zien we hoe dit eruit kan zien.


Let hoe de hand het water in gaat, met de handpalm naar beneden gericht, en de vingertoppen eerst. De onderstaande foto toont dit nog eens van bovenaan:



                                          

Dat is de meest optimale manier om daarna een perfect onderwaterbeweging (=catch) te kunnen starten. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat je klaar bent om een perfecte "catch" in te zetten, maar dat is ook de positie dat het minste stress op uw schouders zet.

We zien heel wat zwemmers die met de duim eerst in het water gaan, me de handpalm naar buiten gedraaid.



                                         

Dat zorgt voor een inwaartse rotatie van de schouders, en door het repetitieve karakter van het zwemmen, zorgt dit voor een enorme belasting van het schoudergewricht. Dat is dan ook één van de redenen van schouderblessures in het zwemmen. Alsof dit nog niet erg genoeg is, zorgt die positie ook dat uw hand naar beneden glijdt in het water wat het ontwikkelen van een goede "catch" moeilijk zal maken.


                                       


Als je niet helemaal zeker bent hoe je het water in gaat, dan moet je daar bij een volgende zwemtraining zeker eens wat aandacht aan besteden. Probeer te zwemmen waarbij je het water in gaat met uw handpalm naar beneden gericht en uw vingertoppen eerst. Dat zal de druk op de schouders zeker verminderen en zal voor een goede onderwaterbeweging en stuwing zorgen.


Swim Smooth Lanzarote

De Swim Smooth trainingsstages voor 2019 in Club La Santa, Lanzarote zijn nagenoeg allemaal helemaal volzet. Enkel voor de week van 07 tot 14 april 2019 hebben we nog 2 plaatsen vrij.
Check snel onze website als je er alsnog bij wilt zijn.



                                   


Swim Smooth!