De eerste Swim Smooth Certified coach in België

Filip Rigole is de stichter en head coach van Swim Smooth België.

Filip is al sinds 2009 hoofdtrainer van het Aqua Protect 3Team in Kortrijk (het voormalig KTDC).

De opleiding tot Swim Smooth certified coach startte in 2013 met de “3-day coaches education” in Loughborough, Engeland en werd afgesloten in Februari 2016 met de 2 weken durende stage in Perth, Australië bij Paul Newsome, head coach van Swim Smooth en eigenaar van de Swim Smooth Perth Squad.

Na het behalen van het certificaat in 2016 werd Swim Smooth België gesticht en momenteel hebben we 4 zwemtrainingen per week en zijn er 3 slots per week beschikbaar voor de befaamde video analyse en correctie sessie. 

Daarnaast is Filip ook Trainer B Duatlon/Triatlon, TrainingPeaks certified coach, Ironman certified coach, RunningSmart certified coach en verzorgt hij de persoonlijke begeleiding van verschillende atleten.

Als atleet startte hij eerst met duatlon waarin hij heel wat top-10 plaatsen behaalde, waaronder 2 overwinningen. Sinds 2000, begon hij met triatlon en eindigde in verschillende tientallen wedstrijden over diverse afstanden, van sprint tot Ironman. Een uitschieter was de kwalificatie voor het eerste Ironman70.3 Wereldkampioenschap in Clearwater, Florida.

De laatste jaren heeft Filip honderden uren aan de kant van het zwembad gestaan om zijn passie voor het zwemmen te delen met atleten van elk niveau. Paul Newsome - Mentor en Swim Smooth stichter


"Heel mijn leven al heb ik van het zwemmen in het algemeen en het gevoel van trainen en racen gehouden.  Mijn jeugd, opleiding en carrière zijn gewijd aan coaching, training en racen in deze sport en mijn andere passie - triatlon.
 
Swim Smooth is opgezet om mijn kennis, en die van de rest van het Swim Smooth-team, aan u over te dragen in de rest van de wereld. 
We doen er alles aan om al onze zwemkennis en -technieken duidelijk aan u te presenteren, ongeacht uw zwemniveau. "