SwimSquad

Wil je op de hoogte worden gehouden over de SwimSquad, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:De SwimSquad is voor elke triatleet, open water zwemmer of recreatieve zwemmer die zijn vrije slag wenst te verbeteren. 

De SwimSquad volgt de SwimSmooth filosofie en bevat een gezonde mix van techniek, threshold (CSS = Critical Swim Speed), open water techniek en pure uithouding.


Er zijn 4 sessies per week:

Aan jou de keuze welke sessie het beste bij jou past en of je komt naar 1 sessie of alle sessies wilt bijwonen om een volledig uitgebalanceerd zwemprogramma te hebben !

Het aantal deelnemers is beperkt (per sessie en per baan) om zo een kwalitatieve training te kunnen aanbieden. 

Iedereen is welkom op deze SwimSquad sessies en controleer elke individuele training om te zien of dit wel binnen uw mogelijkheden past. Spijtig genoeg hebben we binnen de SwimSquad niet de ruimte om borstcrawl aan te leren vanaf nul, maar van zodra je 100m crawl kan zwemmen, kunnen we heel snel uw techniek en snelheid verbeteren.

Welke sessies kan ik verwachten?

Techniek op maandag om 6u30 of om 20u00

De pure techniek sessie is een ideale starter van de week !
De focus tijdens deze training ligt op drills en techniek, met heel wat tips om uw zwemstijl verder te verbeteren. Hierbij is een correcte uitvoering veel belangrijker dan de gezwommen afstanden.

Er wordt bij deze training gebruik gemaakt van volgende zwemattributen: pull buoy, zwemvliezen, paddles, elastiek en tempo trainer (als je die hebt).
Contacteer ons gerust mocht je vragen hebben over uw huidige zwemattributen.
De juiste attributen kunnen bij ons besteld worden indien nodig.

De techniek training gaat door in het zwembad van Kuurne op maandag van 6u30 tot 7u30 en op dinsdag van 19u30 tot 20u30 (dit is dezelfde sessie die zowel 's morgens als 's avonds wordt georganiseerd)

Er wordt feedback gegeven tijdens het uitvoeren van uw techniek drills, en daarnaast krijg je ook heel wat tips om uw zwemtechniek te verbeteren.
Heb je toch nood aan een meer individuele bijsturing en analyse van uw zwemtechniek dan is de Video analyse en correctie sessie misschien een betere optie voor jou.


Threshold/CSS op woensdag - Kuurne om 6u30

Wens je uw snelheid te verbeteren in het zwembad en in open water over een afstand langer dan 400m, dan is deze sessie voor jou!
Het doel van deze sessies is namelijk het verbeteren van uw CSS (=Critical Swim Speed). 
Voor deze training is het dus heel belangrijk dat iedere zwemmer zijn CSS snelheid kent en het testen van deze CSS en vergelijken met vorige resultaten is een vast onderdeel van deze training. Voor meer info over de CSS kan je deze blog nog eens nalezen. 

Het hoofddoel van deze training is het kunnen vasthouden van uw snelheid over een langere afstand. De beste zwemmers in de wereld zijn de zwemmers met het minste verval tijdens hun races...
Deze pittige trainingen omvatten vaak intervals tussen de 50m en 500m rond uw CSS snelheid. 
Alhoewel niet het hoofdonderdeel van deze training, zullen hier ook techniek drills (in de opwarming) en sprints aan bod komen.


Techniek, threshold en Red Mist op zaterdag - Kuurne van 7u30 tot 9u00

De ideale training voor de mensen die zich tijdens de werkweek niet kunnen vrijmaken. Op zaterdag wisselen we in eerste instantie een techniek training af met een threshold training. Vanaf het voorjaar zal daar dan ook nog de fameuze "Red Mist" worden aan toegevoegd.

De fameuze "Red Mist" lange duurtraining is een training waarbij 3500m tot 5000m gezwommen wordt gedurende 90 minuten. Een ideale training dus voor de Ironman en Ironman70.3 atleten en de open water zwemmers die voor de langere afstanden gaan!   Dit is zonder twijfel de zwaarste training van de week. Eigenaardig genoeg is dit ook de populairste SwimSmooth training in Perth, Australia.
De enige reden daarvoor is dat de zwemmers overtuigd zijn van de toegevoegde waarde van de RedMist en bereid zijn om zichzelf elke week pijn te doen om hun doel te bereiken. Interval afstanden gaan van verschillende 50's tot 2000m (jawel, intervals van 2000m....).Hoe kan ik deelnemen?

Het registreren voor de SwimSquad is heel eenvoudig en loopt via een automatisch reservatie systeem. Je hoeft geen lidgeld te betalen, maar we werken met een beurtenkaart. Je betaalt enkel als je aanwezig bent. Simpel toch!

Je kan op elk moment van de dag zelf een sessie boeken of een beurtenkaart aankopen. Je kan door omstandigheden toch niet op de training aanwezig zijn? Geen probleem, je kan tot 12 uur vòòr aanvang van de training kosteloos annuleren.

Als je voor de eerste keer wenst te betalen voor een individuele sessie, ga dan onmiddellijk naar stap2

We hebben verschillende opties van beurtenkaarten. Hoe hoger het aantal beurten op uw kaart, hoe lager de prijs per sessie wordt. Betaling kan met kredietkaart of Paypal.


Introductie pack - goed voor 2 techniek en 2 threshold sets - 40€

De ideale manier om kennis te maken met de werking van de SwimSquad.

Koop een Introductie kaart


Naast deze introductie pack hebben we ook nog verschillende andere opties van beurtenkaarten: